Mozaïek wordt officieel omschreven als een vervaardiging van een groot aantal gekleurde steentjes die vervolgens in de vloer of wand worden gemetseld. Al in de tijd van de Grieken en de Romeinen werden de luxere villa’s van mozaïeken voorzien. Vaak waren er toen afbeeldingen van keizers of goden te zien. Hoewel dus al ontzettend oud, heeft mozaiek en zeker mozaiek tegels nooit iets aan kracht ingeboet.

Zo geef je elke ruimte een frisse en stijlvolle uitstraling

Met mozaïektegels ben je prima in staat om een frisse en stijlvolle uitstraling te creëren.  En ook nu is nog steeds sprake van bijzondere patronen van stenen in vaak verschillende kleuren.  Met mozaïek tegels kun je prima een persoonlijke stijl realiseren. Bovendien zijn er uiteeinlopende variaties mogelijk. Mozaïek is geschikt voor aan de muur en de vloer. Je geeft met mozaïek tegels in alle gevallen een ruimte een persoonlijke tint.

Mozaïek tegels kun je zowel binnen als buiten plaatsen

De tegels kennen verschillende toepassingsmogelijkheden en kunnen zowel binnen als buiten gebruikt worden. Mozaïek tegels staan prima in de badkamer, de keuken en worden gebruikt als wand- en vloertegels. Het is voor je kiest voor mozaiek tegels belangrijk om te weten waarvoor de tegels precies geschikt zijn.

In heel erg veel soorten en heel erg veel kleuren

Mozaïek tegels heb je in allerlei soorten materialen en al evenveel kleuren. Zo heb je mozaïek van glas, marmer, graniet, RVS en aluminium. Je kunt met mozaïek- of beter: speciaal met mozaïek- allerlei kleurencombinaties gebruiken. Een variant op de mozaiek tegels zijn de mozaïek matjes, ook die zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Ideaal voor in de badkamer en voor in de keuken

Mozaïek tegels vind je niet zelden terug in de badkamer. De badkamer zal meteen meer uitstraling krijgen als je mozaïektegels gebruikt. In de badkamer worden vaak marmer en glas toegepast, net als leisteen, graniet en aluminium. Vaak worden in de badkamer mozaiek matjes gebruikt, vaak van 15 bij 15 of die van 30 bij 30. De matjes worden vaak op gaas aangebracht. Dit werk simpelweg eenvoudiger. Je kunt mozaïek zowel op de wand als op de vloer toepassen.

Zet je creatieve brein in werking

Mozaiek zie je ook in de keuken terug. Vaak zie je het aangebracht onder de afzuigkap of in het gedeelte achter de wasbak. Er zijn ook mensen die de hele keuken in mozaïek uit laten voeren. Kwestie van je creatieve brein in werking zetten. Met mozaïek breng je een historisch materiaal in je huis. Het werd in de tweede helft van het derde Millennium voor Christus voor het eerst gevonden in Abra, dat ligt in Mesopotamia, Dat wat gevonden werd waren gekleurde stukken steen, schelpen en ivoor. De eerste mozaïektegels die geglazuurd waren, werden in 1500 voor Christus ontdekt. Daarna zijn veel meer verschillende tijdperken en zeker ook rijke mensen van grote invloed geweest op de ontwikkeling die mozaiek heeft doorgemaakt. En daar pluk ook jij de vruchten van door voor mozaiek tegels te kiezen in de keuken en de badkamer of in andere ruimtes in je huis.