Design academy Eindhoven

Design Academy Eindhoven focust zich op bijna alle soorten vormen van design die er zijn. Je volgt dus niet enkel een opleiding met de focus op het maken van designerkleding, maar je bent bezig met alle vormen van ontwerpen en vormgeven. Een vormgever kan een vormgever zijn van bijvoorbeeld affiches en posters, een vormgever van online advertenties of websites, maar ook een vormgever van echte spullen, waar kleding dus ook onder kan vallen.

Je leert aan het Design Academy Eindhoven alles wat er bij kijken komt bij het designer van iets en bij het maken van een goed vormgegeven ontwerp. Met welke zaken moet je rekening houden en in welke situaties moet je welke fonts gebruiken? Je leert hoe je iets vormgeeft op een aantrekkelijke manier, waarop het niet storend is voor het mensenlijk oog. Een mens kan zich immers onbewust snel storen aan een bepaald design. Een vormgever leert hierbij dus hoe een design zodanig in elkaar gezet kan worden dat het voor de kijker of lezer aantrekkelijk blijft en dat hij of zij ook bijvoorbeeld de hele poster wilt lezen of de vollediger website wilt bekijken. Daarnaast leert een designer aan het Design Academy Eindhoven bijvoorbeeld veel over kleurgebruik en kleurcontrasten. Zo zijn er bijvoorbeeld warme kleuren en koude kleuren. Een designer moet als geen ander weten in welke situatie welke kleur gebruikt moet worden, welke kleuren goed in combinatie met elkaar gebruikt kunnen worden en wat de meest opvallende kleuren zijn.

Verder is een van de belangrijkste dingen aan het Design Academy Eindhoven creativiteit. Een designer moet hoe dan ook het maximale uit zichzelf kunnen halen op creatief vlak. De mens is immers steeds zoekende naar iets nieuws en origineels. Het creëeren van interessante, maar vooral nieuwe dingen is dus van cruciaal belang. Niet alleen voor een student van het Design Academy Eindhoven is dit zo, maar eigenlijk voor elke designer en online vormgever. Creativiteit is vaak de sleutel naar nieuw succes. Bijna alles is immers al een keer gedaan en het wordt dus steeds lastiger jezelf en anderen te overtreffen.