Je wordt wakker op een zaterdagmorgen en ziet de sneeuwvlokken naar beneden vallen. Met de koude temperaturen wil je natuurlijk niks liever dan lekker warm binnen te zitten en te kijken naar de helder witte sneeuw. Maar nu is de vraag: wat te doen nu ik de hele dag binnen blijf? Opruimen is natuurlijk een verstandige optie, maar niet altijd een leuke. Maak het lekker gezellig, kom helemaal tot rust en geniet ervan! Met deze tips maak jij jouw huis helemaal winterproof en hoef jij je niet te vervelen. Zo kom jij de winter door.

Sfeer en versiering
Op een besneeuwde dag is het vaak donker buiten. En nu je binnen zit, kun je het maar beter zelf gezellig maken, toch? Haal wat sfeervolle verlichting tevoorschijn en licht jouw woonkamer helemaal op. Pak de oude dozen van zolder en haal de kerstversiering eruit. De kerstlampjes zijn super sfeervol en brengen het zonlicht in huis. Of kies een paar mooie en lekker ruikende geurkaarsjes uit en steek ze aan! Met de heerlijke wintergeuren haal je de kerst van buiten naar binnen. Dit kan natuurlijk ook veel groter. Heb je een open haard? Gooi er wat extra brandhout in en steek hem aan! Naast dat het knetterende haardje super sfeervol is, warmt het je lekker op.

Trek je warm en comfortabel aan
Nu je toch je huis niet uitgaat met het pak sneeuw voor de deur, kun je je maar beter warm en comfortabel aankleden. Hang je blouseje of tweedelige pak weer in de kast en haal jouw favoriete dames pyjama’s of huispakken weer tevoorschijn! Deze zitten toch ook veel lekkerder? Daarnaast zijn ze ook een stuk warmer dan een nette blouse. Pak lekker uit met gekke printjes en maak er een vrolijke tijd van. Trek ook een paar warme en donzige sokken aan. Zo is jouw outfit helemaal compleet.

Pak wat lekkers erbij
Om je lekker op te warmen kan een warm drankje natuurlijk niet ontbreken. Breng wat theewater aan de kook en warm jezelf op met een heerlijk kopje thee. Speciaal voor deze tijd van het jaar zijn er veel lekkere wintersmaken beschikbaar! Of voor wie er helemaal fan van is, is chocomelk met slagroom een echte klassieker. Mag best voor een keertje, toch? Pak een paar lekkere kerstkransjes of -koekjes erbij en je hoeft voorlopig niet meer van de bank af te komen.

Neem even wat tijd voor jezelf
Waarschijnlijk heb je al een hele lang tijd een film of serie aan jouw Netflix of Videoland kijklijst toegevoegd, maar kwam er nooit aan toe. Of er zijn een paar nieuwe kerstfilms toegevoegd die je moet zien. Nu is je kans om dit eindelijk op te pakken. Of geniet juist even helemaal van de rust en pak een goed boek erbij. Nu jouw woonkamer is voorzien van sfeervolle aankleding, jij een comfortabele outfit aan hebt en de hapjes en drankjes klaar hebt staan, ben je helemaal klaar om de koude winterdag door te komen.