Converse gaat al heel wat jaren mee en in menig schoenenkast is de klassieke All Star nog steeds te vinden. Inmiddels heeft het merk aardig wat samenwerkingen met grote merken en kunstenaars op haar naam staan. De eerste was in 1917, met de Amerikaanse basketbalspeler Chuck Taylor. De canvas sneaker is in de loop van de jaren vaak herzien, maar nog steeds immens populair. Hierna volgende nog veel succesvolle collabs. Dit zijn de beste 4 samenwerkingen tussen Converse en artiesten.

GAP x Converse

Twee grote Amerikaanse merken samen tegen Aids in Afrika. De samenwerking tussen Gap en Converse in 2007 was méér dan alleen een paar dames schoenen. De winst werd namelijk gedoneerd aan The Global Fund, een foundation die zich inzet bij de bestrijding van Aids in Afrika. Daarnaast waren de beige sneakers een plaatje. Een succesvolle samenwerking kunnen we wel stellen.

Comme des Garçons x Converse

De Chuck Taylor All Star uit de jaren ’50 in een modern jasje, het Japanse merk Comme des Garçons wist er een prachtig herdesign van te maken. Het model werd gekenmerkt door het hartontwerp en was verkrijgbaar in een hi-top en low-top unisex uitvoering. En naast het ontwerp, was ook de prijs uitzonderlijk; je kocht de Comme des Garçons x Converse voor slechts €100,- in een aantal winkels en boetieks.

Maison Margiela x Converse

In 2013 sloten Maison Margiela en Converse de handen in één voor een memorabele samenwerking. Het Franse modehuis liet magie los op de Chuck Taylor All Star en Jack Purcell en met groots resultaat. De sneakers werden geverfd in blauw, rood of zwart, met een witte verflaag als dekking. De koper van de schoenen zou in eerste instantie niet zien welke kleur de schoen had, pas als de witte verflaag afschilferde, werd de onderliggende kleur zichtbaar.

Andy Warhol x Converse

Een ontmoeting tussen de popcultuur en sportkleding, zo is de samenwerking tussen Andy Warhol en Converse te beschrijven. Het resultaat van de collectie uit 2015 was op zijn minst levendig. Een goed voorbeeld hiervan is de Chuck Taylor All Star in een ketchuprode kleur.